Saga Perhejuristin blogista löydät hyödyllisiä lakimiehen kirjoittamia artikkeleita ja uutisia sekä ajankohtaisista että ajattomista juridisista kysymyksistä. Lakiasioita käsittelevien kirjoitusten lisäksi pääset kurkistamaan myös toimiston sekä yrittäjän arkipäivään. 

Testamentilla määräät omaisuutesi siirtymisestä kuolemasi jälkeen. Testamentti on yksi keino toteuttaa perintösuunnittelua ja mm. optimoida verotusta ja määrätä kenelle omaisuutesi kuolemasi jälkeen siirtyy. Voit siis toteuttaa tahtoasi sen..

perunkirjoitus

Läheisen kuoleman kohdatessa on surun hetkelläkin jaksettava hoitaa erilaisia velvollisuuksia mukaan lukien perunkirjoituksen toimittaminen. Perunkirjoitus on pidettävä kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Verohallinnolta voi hakea lisäaikaa..

avoliitto

Avoliittolaissa avopuolisoilla tarkoitetaan yhteistaloudessa asuvia parisuhteen osapuolia, jotka ovat asuneet yhteistaloudessa vähintään viisi vuotta tai joilla on tai on ollut yhteinen tai yhteisessä huollossa oleva lapsi. Avoliitossa kumpikin puoliso omistaa oman omaisuutensa, on vastuussa omista..

edunvalvontavaltakirja

Oletko miettinyt jos jostain syystä et pystykään itse päättämään tai hoitamaan asioitasi esimerkiksi onnettomuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi? On hyvä varautua huomiseen jo etukäteen. Yksi varautumisen apuväline on oikein muotomääräyksin laaditun ja sisällöltään harkiten mietityn edunvalvontavaltakirjan tekeminen.

 


Lakiasiaintoimisto Saga Perhejuristi Oy

Old Mill

Ruukinkatu 2-4, 20540 Turku


Satu Koivula

lakimies, kaupanvahvistaja

Puh. 050-475 9555

satu@sagaperhejuristi.fi